Diamond-smartphones van Archos zijn echte prijsvechters

© CIDimport

Diamond-smartphones van Archos zijn echte prijsvechters

Geplaatst: 22 februari 2016 - 09:45

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:32

Redactie ID.nl

Naast nieuwe Oxygen-tablets onthult Archos op de Mobile World Congress twee smartphones in de Diamond-serie. Deze bewijzen dat je voor krachtige specificaties en de nieuwste functies niet altijd de hoofdprijs hoeft te betalen.

Zo is er de Archos Diamond Note, die door zijn 6 inch scherm met forse 2K-resolutie het meest weg heeft van een phablet. Deze heeft 3 GB werkgeheugen, een flinke accucapaciteit (3610mAh) en een 16 MP-camera die 4K-video's kan schieten. Prijs: 349 euro.

De Archos 50 Diamond is kleiner dankzij het 5,5 inch full hd-scherm en goedkoper - 299 euro. Maar hier zit wel 4 GB werkgeheugen in en 64 GB opslagruimte, wat uit te breiden is via micro-sd. De camera is een 20 MP-variant met Sony-sensor.

Snel opladen

Ook aanwezig in dit toestel: een vingerafdrukscanner en een usb-c aansluiting. Beide smartphones hebben ondersteuning voor snel opladen. Binnen 45 minuten zitten ze weer helemaal vol. Allebei draaien overigens op Android 6.0.

Echte prijsvechters dus, maar er zijn wel degelijk concessies gedaan. Vergelijk ze met de toptoestellen van bijvoorbeeld LG en Samsung, om te concluderen dat bijvoorbeeld de processor een stuk trager is. Maar ja, het scheelt dan wel weer honderden euro's...

Lees hier meer over de nieuwe tablets van Archos.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten