Dichters laten zich inspireren door games

© CIDimport

Dichters laten zich inspireren door games

Geplaatst: 8 mei 2006 - 06:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:10

Redactie ID.nl

De Nederlandse dichter Sieger M.G. werkt aan een bundel gedichten geïnspireerd door games. 'Pong, Pac-Man & Poëzie - Gedichten van de spelende mens' verschijnt, als alles goed gaat, in december bij uitgeverij Passage. Naast een gedicht van Sieger M.G. zal er ook werk in staan van Diana Ozon, Jules Deelder, H.H. ter Balkt, Bart F.M. Droog, Ilja L.

Dichters laten zich inspireren door games

De Nederlandse dichter Sieger M.G. werkt aan een bundel gedichten geïnspireerd door games. 'Pong, Pac-Man & Poëzie - Gedichten van de spelende mens' verschijnt, als alles goed gaat, in december bij uitgeverij Passage. Naast een gedicht van Sieger M.G. zal er ook werk in staan van Diana Ozon, Jules Deelder, H.H. ter Balkt, Bart F.M. Droog, Ilja L. Pfeiffer, Driek van Wissen, Thomas Mölman en Vroukje Tuinman.

"Er komen ongeveer 25 dichters in te staan die elk een spel krijgen te spelen of reeds een favoriet hebben. Op de rechterpagina zal het gedicht komen te staan, op de linker onder andere  informatie en artwork van het spel," vertelt Sieger M.G.

"De games waar ik uit kies zijn voornamelijk de pioniers zoals Pong, Pac-Man, Tetris, Tanks, Snake, Test Drive, Streetfighter, Prince of Persia, Wolfenstein, Sim City, Space Invaders, Sopwith, Abe’s en Warcraft. Laat ik zeggen dat ik begin bij de favorieten van Atari en doorga naar de pc-games van ongeveer 1970 tot 2000, met behoorlijk grote sprongen zo nu en dan. Het hangt een beetje af van de dikte van het boek zelf, hoeveel ruimte ik heb."


Zelf koos de dichter Pac-Man als inspiratie:

Pac-Mans queeste


Mijn hoofd is een labyrint met gangen
maar gelukkig kan ik om de hoeken
kijken en alles overzien, met happen.

'Slechts de goden kunnen onsterflijk
zijn', hoorde ik iemand eens zeggen.
Maar ik geloof het niet, wanneer ik
versnel en muziek blijft repeteren,

wil ik zoenen met spoken,
lopen naar een hoger level,
mijn eeuwige honger stillen.

In niveau error wellicht de eeuwige
rust, noem mij dan god van de pillen.


- Sieger M.G.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten