DigiD blokkeert buitenlands verkeer

© CIDimport

DigiD blokkeert buitenlands verkeer

Geplaatst: 26 april 2013 - 09:41

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:04

Redactie ID.nl

DigiD blokkeert het buitenlandse computerverkeer om grip te krijgen op de DDoS-aanvallen. Het identificatiesysteem van de overheid is nu vanuit Nederland weer bereikbaar. Nederlanders in het buitenland moeten nog even geduld hebben.

Sinds afgelopen dinsdag wordt de website van DigiD geteisterd door vervelende DDoS-aanvallen. Daarbij worden de servers van het identificatiesysteem overbelast, doordat deze grote hoeveelheden data voor hun kiezen krijgen. Tijdens deze aanvallen van cybercriminelen konden de gebruikers niet of nauwelijks inloggen. Nadat woensdag de problemen eerst waren opgelost, volgde een nieuwe aanval. En ook donderdag was de website slecht of helemaal niet bereikbaar.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken laat weten dat het buitenlandse verkeer wordt geblokkeerd om nieuwe aanvallen te voorkomen. Dit betekent dat Nederlanders vanuit het buitenland geen toegang hebben tot hun DigiD-account. Het ministerie bereidt maatregelen voor om het inloggen vanuit het buitenland snel weer mogelijk te maken.

Phishingmails

Volgens Binnenlandse Zaken sturen criminelen ten tijde van dergelijke aanvallen vaak phishingmails waarmee zij privégegevens proberen los te peuteren. DigiD vraagt in e-mails nooit om inloggegevens, dus hierbij is het opletten geblazen.

De websites van ING, ABN Amro, Ideal en De Telegraaf hadden de afgelopen weken te kampen met soortgelijke problemen. Het Nationaal Cyber Security Centrum heeft een onderzoek ingesteld. Het is niet bekend wie achter deze aanvallen zit.

Bron: Nu.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten