Digitaal misdaden melden nu ook met video 2013-11-04T15:27:11

Vind ik niet leuk: Facebook kampt wereldwijd met storing

HTC brengt Android-smartwatch volgend jaar op de markt

Digitaal misdaden melden nu ook met video

Digitaal misdaden melden nu ook met video

Wie getuige is van een misdrijf en dit met zijn smartphone opneemt, kan met een nieuwe applicatie van Meld Misdaad Anoniem nu ook videobeelden naar de meldlijn doorsturen. Meld Misdaad Anoniem is maandag gestart met de proef voor dit zogenaamde videomelden.

Via een applicatie op een mobiele telefoon met internetverbinding kunnen videobeelden live naar de servers van Meld Misdaad Anoniem worden geüpload. Net als getuigen die foto’s insturen blijven melders van videobeelden anoniem, laat de instantie weten. Volgens de meldlijn zijn de video’s vooral handig bij het spoedig opsporen van overvallers, vandalen en geweldplegers.

Eerst uploaden, dan bellen

Wie een video heeft doorgestuurd naar Meld Misdaad Anoniem moet vervolgens nog wel telefonisch laten weten dat er een video is verstuurd. Pas vanaf dit moment wordt de tip gekoppeld aan de melding en officieel nagetrokken. De proef van het ministerie van Veiligheid en Justitie duurt in eerste instantie een half jaar.

Voor spoedeisende hulp is het van belang om allereerst het alarmnummer 112 te bellen. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord