Digits laat je inloggen op apps met telefoonnummer

© CIDimport

Digits laat je inloggen op apps met telefoonnummer

Geplaatst: 24 oktober 2014 - 11:23

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:20

Redactie ID.nl

Twitter heeft een nieuwe manier van inloggen beschikbaar gesteld voor app-ontwikkelaars: Digits. Daarmee kunnen ze een knop inbouwen die gebruikers laat inloggen met hun telefoonnummer. Na verificatie via sms ben je dan klaar om de app te gebruiken.

App-makers hebben de optie om deze inlogmethode aan te bieden naast de gebruikelijke 'inloggen met Facebook/Twitter/Google.' Twitter stelt die mogelijkheid gratis beschikbaar onder het platform Fabrics, voor zowel Android als iOS en webontwikkelaars.

Makkelijker

Digits is niet per se een veiligere inlogmethode, maar draait vooral om gebruiksgemak. Gebruikersnamen en wachtwoorden zijn lastig te onthouden en ook moeilijk in te voeren op touchscreens, vindt Twitter.

Met Digits hoeft een gebruiker alleen maar zijn telefoonnummer te onthouden en die is altijd hetzelfde. Daarnaast hoef je niet een e-mailadres te hebben om apps met inlogverplichtingen te gebruiken, wat met name in opkomende markten een voordeel is. Daar heeft men vaak geen e-mailadres, maar wel een telefoon.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten