Discussie: Mail internet providers onder de maat

© CIDimport

Discussie: Mail internet providers onder de maat

Geplaatst: 2 augustus 2007 - 05:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 21:07

Redactie ID.nl

Wie een abonnement neemt bij een Nederlandse internet provider, krijgt daar in de meeste gevallen automatisch ook mail bij. Maar de mogelijkheden van de maildiensten van internet providers blijven zo langzamerhand ver achter bij die van bijvoorbeeld Yahoo of Gmail. Wie een gratis Hotmail- of Gmail-account neemt, krijgt tegenwoordig vele gigabytes aan opslagruimte.

Wie een abonnement neemt bij een Nederlandse internet provider, krijgt daar in de meeste gevallen automatisch ook mail bij. Maar de mogelijkheden van de maildiensten van internet providers blijven zo langzamerhand ver achter bij die van bijvoorbeeld Yahoo of Gmail.

Wie een gratis Hotmail- of Gmail-account neemt, krijgt tegenwoordig vele gigabytes aan opslagruimte. Bij Nederlandse internet providers mag je van geluk spreken als je 30 megabyte krijgt.

Post bewaren op de server is daarmee geen optie. De capaciteit wordt vaak ook nog beperkt door een buffer aan tegengehouden spam, die als je het niet handmatig verwijdert pas na een week wordt opgeruimd.

Er zijn meer frustraties. Bijlagen van mailtjes mogen meestal niet groter zijn dan 5 megabyte. Dat is in deze tijden van steeds groter wordende digitale fotobestanden (waarbij het aantal megapixels per generatie camera's toeneemt) en multimedia domweg niet meer van deze tijd.

Maar weinig providers (uitzondering o.a. Xs4all) staan ook nog eens toe om uitgaande mail te versturen vanaf een andere plek dan thuis. In het buitenland is de gebruiker dan aangewezen op een vaak gebrekkig werkende webmail interface. Outlook is dan alleen nog te gebruiken om mail binnen te halen.

Alternatieven naast Gmail zijn niet altijd even aantrekkelijk: voor een kaal mailadres (info@mijnnaam.nl) moet jaarlijks betaald worden. Bovendien worden vaak geen spam- en virus-filters aangeboden.

Maar met alle beperkingen worden de providers zo langzamerhand links en rechts ingehaald door webmailproviders als Yahoo en Gmail en vervalt eigenlijk de noodzaak om een duur internet abonnement te nemen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten