© CIDimport

DisplayLink gaat over op usb 3.0

Geplaatst: 28 december 2009 - 09:12

Aangepast: 17 november 2022 - 08:38

Redactie ID.nl

Displaylink het bedrijf dat de chips maakt om monitoren via een usb-verbinding aan te sturen zal op de komende CES een nieuwe versie van zijn technologie demonstreren die werkt met de nieuwe usb 3.0 superspeed interface. De nieuwe chip gebruikt de sterk vergrootte bandbreedte van maximaal 4,8 Gbps in vergelijking tot de 480 Mbps die tot nu toe met usb 2.0 beschikbaar was.

Displaylink het bedrijf dat de chips maakt om monitoren via een usb-verbinding aan te sturen zal op de komende CES een nieuwe versie van zijn technologie demonstreren die werkt met de nieuwe usb 3.0 superspeed interface.

De nieuwe chip gebruikt de sterk vergrootte bandbreedte van maximaal 4,8 Gbps in vergelijking tot de 480 Mbps die tot nu toe met usb 2.0 beschikbaar was. Zo wordt het doorgeven van video met hogere resolutie mogelijk. De nieuwe chips zullen beelden van 3D games en video zonder flikkeren kunnen weergeven. De DisplayLink technologie wordt gebruikt in pc's om meerdere monitoren aan te kunnen sluiten, gebruik makend van slechts één videokaart. We kennen de DisplayLink vooral van monitoren die door Samsung verkocht worden, ook worden de chips veel toegepast in dockingstations en portextenders voor notebooks.

Via: ComputerWorld

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten