Dit is de nieuwe 'Notities'-app in iOS 9

© CIDimport

Dit is de nieuwe 'Notities'-app in iOS 9

Geplaatst: 12 juni 2015 - 07:57

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:28

Redactie ID.nl

Apple stond niet lang stil bij de nieuwe 'Notities'-app, maar stiekem heeft het bedrijf de app flink onder handen genomen in iOS 9. Dit kan de nieuwe 'Notities'-app allemaal, en dit is waarom het een degelijk alternatief is voor Evernote en OneNote.

Wat is 'Notities'?

Als je een iPhone hebt, heb je 'Notities' op je telefoon staan. Daar kun je op twee manieren mee omgaan: Sommige mensen zetten de app in een mapje genaamd 'Apple-apps Die Je Nooit Gebruikt Maar Ook Niet Kunt Verwijderen', samen met het Game Center of de Aandelen-app. Andere mensen gebruiken 'Notities' weer erg vaak, als app waar je even snel wat informatie in kunt opschrijven zoals een boodschappenlijstje of dingen die je morgen nog moet doen.

'Notities' was altijd nogal beperkt. De dingen die je schreef bleven op je apparaat staan, en je kon er alleen wat simpele teksten in kwijt. Als je meer wilde doen met je notities, moest je een alternatief gebruiken zoals Evernote of OneNote. Maar dat hoeft nu niet meer.

Tekstopmaak

In de nieuwe 'Notities' heb je veel meer mogelijkheden je tekst op te maken. Je kunt teksten namelijk mooier opmaken door ze te laten inspringen of dikgedrukt, schuingedrukt of onderstreept te maken.

Het gaat om simpele tekstverwerking, waarbij je niet al te veel mogelijkheden hebt - maar dat is meer dan genoeg voor het grootste deel van wat je vaak wil schrijven.
 

Dit is de nieuwe 'Notities'-app in iOS 9-15797419

© CIDimport

Dit is de nieuwe 'Notities'-app in iOS 9-15797421

© CIDimport

 

Kopiëren/Plakken

Het is geen specifieke functie van 'Notities', maar in heel iOS 9 zitten er 3 knoppen bovenaan het toetsenbord waarmee je teksten meteen kunt kopiëren, knippen of plakken. Dat maakt het verwerken van tekst nog net en stukje makkelijker.

 

 

 

Dit is de nieuwe 'Notities'-app in iOS 9-15797422

© CIDimport

 

 

Tekeningen maken

In de nieuwe app kun je ook zelf tekeningen maken of aantekeningen schrijven als je wilt. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld snel een plattegrondje moet tekenen.

 

 

Dit is de nieuwe 'Notities'-app in iOS 9-15797423

© CIDimport

Dit is de nieuwe 'Notities'-app in iOS 9-15797425

© CIDimport

 

 

 

Foto's toevoegen

Ook handig is dat je afbeeldingen kunt toevoegen aan een notitie. Dat kunnen foto's zijn die je al had opgeslagen, maar je kunt ze ook ter plekke maken met je smartphone of tablet.

 

 

 

Dit is de nieuwe 'Notities'-app in iOS 9-15797426

© CIDimport

Dit is de nieuwe 'Notities'-app in iOS 9-15797428

© CIDimport

 

 

 

Delen en synchroniseren

Net zoals de 'oude' Notities-app kun je ook in de nieuwe versie kiezen om je notities te delen met anderen. Dat kan via email, maar ook sociale media als Twitter of Facebook. Je kunt je notes ook opslaan in de cloud, zoals bij Dropbox of Evernote.

Je kunt de notities ook synchroniseren met de rest van de Apple-account. Zo kun je dezelfde notities zien op je iPhone als op je iPad of je Mac.

 

 

 

Dit is de nieuwe 'Notities'-app in iOS 9-15797430

© CIDimport

 

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten