Dit keyboard heeft maar één toets: de hashtag

© CIDimport

Dit keyboard heeft maar één toets: de hashtag

Geplaatst: 28 november 2014 - 13:39

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:58

Redactie ID.nl

De hashtag (#) is niet meer weg te denken van het internet, en dat allemaal dankzij social media. Maar kun je de toets eigenlijk blind vinden? Of is het iedere keer weer zoeken?

Die vraag stelden de makers van de HashKey zich ook af. Want al vind je de hasthag (tip: hij zit boven de '3'), dan moet je alsnog de nodige vingergymnastiek toepassen om Alt-toets (of Cmd op Mac) er tegelijk bij in te drukken.

Veel te veel moeite. De HashKey is daarom gewoon één toets. De hashtag. Aan een USB-kabel. Niks moeilijk aan, verder. Scheelt weer tijd! #handig

#tussenkopje

De initiatiefnemers zoeken omgerekend zo'n 19.000 euro om de gadget op de markt te brengen. Een behoorlijk bedrag overigens, voor één toets die eerst als plastic prototype rondgestuurd gaat worden. Als de Kickstartercampagne een succes wordt, komt er ook een aluminium-uitvoering. Zodat je kan #hashtaggen in stijl.

Op moment van schrijven zien ongeveer honderd mensen wel heil in het project. Er is al meer dan 2200 euro toegezegd. Om de HashKey te krijgen, moet je minstens 21 euro investeren. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten