Dit sociale netwerk kost 7,000 euro lidmaatschap per jaar

© CIDimport

Dit sociale netwerk kost 7,000 euro lidmaatschap per jaar

Geplaatst: 18 september 2014 - 05:40

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:40

Redactie ID.nl

Als je nog wat geld over hebt, en je weet van gekheid echt niet wat je er mee moet doen, kun je altijd nog lid worden van Netropolitan. Dat is een sociaal netwerk waar het lidmaatschap 7,000 euro per jaar kost.

Voor die 7 mille (9,000 dollar) krijg je toegang tot "een soort online countryclub voor mensen met meer geld dan tijd", zoals het sociale netwerk zichzelf omschrijft. Overigens daalt de prijs voor een lidmaatschap snel: na het eerste jaar betaal je slechts 2,300 euro per jaar.

Uniek

Het sociale netwerk zal niet heel druk zijn, maar goed, je betaalt immers voor de exclusiviteit. Kijk maar eens naar de prachtige afbeelding, waarin 4 mensen in een privévliegtuig champagne drinken. Dat is toch iets waar je bij wil horen?

Veilig

Op de website zelf kun je foto's en statusupdates plaatsen, die vervolgens op een extra veilige manier worden geplaatst. De posts zijn versleuteld, en bovendien onvindbaar via zoekmachines. Ook zijn er speciale, professionele websitebeheerders die de leden wegwijs kunnen maken op de site - een soort online butlers dus.

Nog niet op internet

De website werd opgericht door James Touchi-Peters, die vroeger dirigent was van het Minnesota Philharmonic. Hij zegt in een interview dat het vreemd is dat er al decennia unieke, fysieke clubs zijn voor rijke mensen, en dat het wonderbaarlijk is dat dat nog nooit naar het internet is vertaald.

Netropolitan wil uiteindelijk meer leden aantrekken, maar als dat niet lukt, krijgen bestaande leden hun geld gewoon terug. Dus trek die creditcard en probeer het gewoon, zouden we zeggen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten