Dit zijn de meest onveilige wachtwoorden ooit 2013-12-09T16:20:32

Intypen URL populairder dan social media-klik

Windows 8.2 moet startmenu weer terugbrengen

Dit zijn de meest onveilige wachtwoorden ooit

Dit zijn de meest onveilige wachtwoorden ooit

Lang niet elk wachtwoord is even veilig. De grote winnaar onder de onveilige wachtwoorden is zonder twijfel ‘password’, blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse securityconsultant en schrijver Mark Burnett. Hij heeft de top vijfhonderd van slechtste wachtwoorden in beeld gebracht.

Wachtwoorden die ook slecht scoren op de veiligheidsschaal zijn ‘123456’ en op afstand de altijd handige ‘12345678’. Ook ‘1234’, ‘12345’ en ‘qwerty’ worden nog altijd vaak door computerbezitters gebruikt.

De door Burnett in beeld gebrachte wachtwoorden zijn volgens hem ook het gemakkelijkst te kraken. De grote winnaar, het weinig originele ‘password’, wordt door slechts 4,7 procent van de zes miljoen door Burnett geanalyseerde accounts. Toch komen zwakke wachtwoorden vaker voor dan gedacht: van alle gebruikte wachtwoorden staat 91 procent in de top duizend van slechte, vaak gebruikte wachtwoorden.

Hoewel Burnett’s onderzoek inmiddels alweer bijna twee jaar oud is, zijn de resultaten nog altijd actueel. Uit de recent gelekte wachtwoorden van Adobe-gebruikers blijkt ook dat veel mensen een gemakkelijk te kraken wachtwoord gebruiken. ‘123456’ en ‘1234565789’ zijn twee van de wachtwoorden die vaak opdoken in de gekraakte lijst. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord