'Dit zijn foto's en specificaties van de Fitbit Charge 3'

© CIDimport

'Dit zijn foto's en specificaties van de Fitbit Charge 3'

Geplaatst: 15 augustus 2018 - 08:05

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:28

Redactie ID.nl

Het is alweer twee jaar geleden dat Fitbit de Charge 2 aankondigde, dus hoog tijd voor een opvolger. Die lijkt er binnenkort aan te komen in de vorm van de Fitbit Charge 3, een waterdichte fitnesstracker met een touchscreen en verwisselbare bandjes.

De specificaties van de Charge 3 zijn gepubliceerd door Android Authority, een website die ook een handvol persafbeeldingen van de fitnesstracker online heeft gezet. Volgens de bron krijgt de Charge 3 een behuizing die waterdicht is tot 50 meter, waardoor je 'm zonder zorgen kunt meenemen onder de douche en tijdens het zwemmen. De bandjes van de wearable zijn verwisselbaar en de accu zou tot zeven dagen meegaan voordat je hem moet opladen. 

Touchscreen om te reageren

De Charge 3 heeft ook standaardfuncties als het meten van je slaap, je hartslag en je bewegingsactiviteiten. Het apparaatje weegt 30 gram en heeft een touchscreen. Je kunt zo de Fitbit Quick Reply-functie gebruiken om te reageren op berichten en inkomende telefoontjes, zoals dat ook kan op de duurdere Fitbit Ionic en Versa. De bron zegt dat de Fitbit Charge 3 geen gps heeft ingebouwd, waardoor je je telefoon moet meenemen tijdens het sporten als je je route wil vastleggen. 

Speciale versie met nfc

Een andere functie die ontbreekt op de Fibit Charge 3, is een nfc-chip om contactloos te betalen. Dat gaat via Fitbit Pay, een betaalmethode die niet werkt in Nederland. In landen waar Fitbit Pay wel actief is, verschijnt volgens de bron een speciale editie Charge 3 met een nfc-chip. Ook dit model zou geen gps hebben. 

Wanneer Fitbit de Charge 3 (Special Edition) officieel onthult, is nog onduidelijk. Op welk moment hij uitkomt en wat hij gaat kosten, weten we ook nog niet. Mogelijk presenteert het bedrijf zijn fitnesstracker op de IFA-elektronicabeurs die over twee weken van start gaat. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten