Dixons verder als verhuurder van apparatuur

© CIDimport

Dixons verder als verhuurder van apparatuur

Geplaatst: 22 juni 2016 - 06:27

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:40

Redactie ID.nl

Na het faillissement van het moederbedrijf, verdween elektronicaketen Dixons eerder dit jaar uit het Nederlandse straatbeeld. De winkel gaat nu verder als een online verhuur-kanaal.

Op de vernieuwde website van Dixons wordt naast televisies, tablets en laptops ook witgoed aangeboden, zoals wasmachines en koelkasten. Hoewel een huurprijs per maand wordt getoond, moet je voor de meeste producten een abonnement afsluiten van minstens twee jaar.

Elektronische apparaten zijn vaak een dure investering, zeker wanneer je het nieuwste van het nieuwste wilt hebben. Huren kan dan een aantrekkelijk alternatief lijken. Toch valt op dat je op de site van Dixons in veel gevallen uiteindelijk duurder uit bent.

Duurder uit?

Huur je bijvoorbeeld de 15 inch MacBook Pro voor minimaal twee jaar, dan betaal je daar uiteindelijk rond de 3700 euro voor - 157,50 euro per maand. Zou je dezelfde MacBook gewoon bij Apple aanschaffen, dan kost de notebook rond de 2550 euro.

Voor de gadgets die je wel per maand kunt huren, zijn de prijzen schappelijker. Zo kun je een Samsung-tv die meer dan 1000 euro kost, een maandje in huis hebben voor iets meer dan 200 euro. Handig wanneer je een grote tv even nodig hebt voor een sportevenement als het EK.

Overigens biedt Dixons ook de garantie dat defecte apparatuur gerepareerd wordt, dan wel vervangen kan worden. Huurovereenkomsten lopen overigens niet via de winkel zelf, maar via leasebedrijf (en partner van Dixons) Elbuco. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten