Doctor Who als spel in Google Doodle

© CIDimport

Doctor Who als spel in Google Doodle

Geplaatst: 22 november 2013 - 08:47

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:48

Redactie ID.nl

Vandaag viert Google de vijftigste verjaardag van de Britse sciencefictionserie over de tijdreizende Doctor. Op Google.nl staat vandaag een interactief spel als eerbetoon aan deze serie.

De BBC zond Doctor Who uit van 1963 tot 1989, wat het de langstlopende sciencefictionserie ooit maakte. In 1996 werd van Doctor Who een televisiefilm gemaakt en waren er plannen voor een nieuwe serie. Het heeft uiteindelijk tot 2005 geduurd totdat de serie werd hervat door BBC Wales. In de serie beweegt de Doctor zich voort in tijd en ruimte in de TARDIS (dat staat voor Time And Relative Dimension In Space). Dit 'voertuig' is van binnen groter dan van buiten en had de vorm van een blauwe telefooncel.

Spel
De doodle van vandaag is een interactief spel ter van de Britse sciencefictionserie en is gemaakt met medewerking van de BBC. De zes letters van Google zijn gestolen door de gevaarlijke Daleks, doel van het spel is dan ook om de letters terug te vinden door de verschillende levels uit te spelen. Doctor Who verplaatst zich vanzelfsprekend met de TARDIS door alle levels van het spel.

Een overzicht van alle Doodles is hier te vinden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten