Domotica Nest kan nu ook camera's en alarmsystemen met elkaar verbinden

© CIDimport

Domotica Nest kan nu ook camera's en alarmsystemen met elkaar verbinden

Geplaatst: 10 september 2014 - 08:37

Aangepast: 25 juli 2023 - 13:44

Redactie ID.nl

De slimme thermostaat Nest gaat beter samenwerken met andere domotica-apparatuur. De slimme warmteregelaar kan nu ook overweg met een aantal andere apparaten zodat Dropcam, Control4 en Crestron. Straks kunnen ontwikkelaars verder aan de slag met de domotica-apparatuur, zodat al die apparaten straks met elkaar kunnen praten.

Dat maakt Nest zelf bekend op zijn blog. De namen waarmee het bedrijf wil samenwerken zijn al groot in de domotica. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld Dropcam en Control4, die respectievelijk slimme webcams en intelligente home-theater-apparatuur fabriceren.

Camera

Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om een Dropcam-camera automatisch een huiskamer op te nemen als slimme rookmelder van Nest brand ontdekt. Ook kunnen Nest-gebruikers een melding krijgen als de camera beweging detecteert in een huis.

Alarmsystemen

Ook andere systemen kunnen straks samenwerken met Nest. Denk bijvoorbeeld aan een slim alarmsysteem dat aan gaat als er inbrekers worden gedetecteerd, of lichten die zelf uitschakelen als er al een tijdje geen beweging is gedetecteerd.

Alles verbonden

Nest is inmiddels ook verkrijgbaar in Nederland. De fabrikanten van de dienst hebben gezegd dat zij zelf niet nog meer hardware willen bouwen voor hun domotica, maar uiteindelijk wil het wel meer apparaten in je huis met elkaar verbinden. Die ontwikkeling lijkt nu een stap dichterbij te komen.

Ook geïnteresseerd in professionele beveiliging?

Vraag een offerte aan voor inbraakbeveiliging:

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten