Doodle Jump-ontwerper bouwt iPhone app met Nederlandse tiener

© CIDimport

Doodle Jump-ontwerper bouwt iPhone app met Nederlandse tiener

Geplaatst: 6 april 2012 - 06:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:02

Redactie ID.nl

De 14-jarige Midas Kwant uit Heemstede bouwt samen met Igor Pusenjak aan een nieuwe app voor de iPhone. Pusenjak is bekend als ontwerper van de razend populaire Doodle Jump game op de iPhone.

Midas Kwant zit op het ECL-gymnasium en leerde zichzelf de programmeertaal aan die nodig is voor het maken van zijn eigen iPhone-apps. Zijn drie huidige apps zijn AppWall (een muur van App icoontjes met animaties), PhotoWall (een App voor meerdere achtergrondplaatjes voor iPhone) en Inside iOS 5 een handleiding voor iOS 5.


Ontdekt door Apple

Midas zegt 'de basis' te beheersen maar dat lijkt wat bescheiden maar op zijn website zien we dat het met die bescheidenheid wel meevalt aangezien hij daar meldt 'awesome apps'  te maken. Maar hij kan die uitspraak ook waarmaken van zijn derde applicatie (inside iOS 5) bleek een enorm succes. Hij stond daarmee zelfs een paar uur lang wereldwijd in de download top 25. Vorig jaar stond hij zelfs 2-3 weken lang in de download top 3. Een zeer goede prestatie en dat bleef ook bij Apple niet onopgemerkt.


Samenwerking Doodle Jump-maker

Zo kwam het tot een ontmoeting met John Geleynse, een van de directeuren bij Apple. Drie uur lang duurde het gesprek en Midas werd uitgenodigd voor een conferentie voor ontwikkelaars van apps in New York. Daar sprak de tiener met Igor Pusenjak van de Doodle Jump game die onder de indruk was van een memory-spel dat Midas had ontwikkeld (zijn vierde app alweer). Pusenjak stelde voor om samen een nieuwe app te ontwikkelen. Wat voor app het wordt, wilde Midas nu nog niet loslaten maar zal ongetwijfeld bekend worden gemaakt op zijn website Kwant Developing.

[Via: Haarlems Dagblad]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten