Doodle Jump-ontwerper bouwt iPhone app met Nederlandse tiener 2013-11-04T16:09:15

Steve Jobs was Android-hater 'just for show'

Profeet Mohammed naakt op Facebook goed voor 7 jaar cel

Doodle Jump-ontwerper bouwt iPhone app met Nederlandse tiener

Doodle Jump-ontwerper bouwt iPhone app met Nederlandse tiener

De 14-jarige Midas Kwant uit Heemstede bouwt samen met Igor Pusenjak aan een nieuwe app voor de iPhone. Pusenjak is bekend als ontwerper van de razend populaire Doodle Jump game op de iPhone.

Midas Kwant zit op het ECL-gymnasium en leerde zichzelf de programmeertaal aan die nodig is voor het maken van zijn eigen iPhone-apps. Zijn drie huidige apps zijn AppWall (een muur van App icoontjes met animaties), PhotoWall (een App voor meerdere achtergrondplaatjes voor iPhone) en Inside iOS 5 een handleiding voor iOS 5.


Ontdekt door Apple

Midas zegt 'de basis' te beheersen maar dat lijkt wat bescheiden maar op zijn website zien we dat het met die bescheidenheid wel meevalt aangezien hij daar meldt 'awesome apps'  te maken. Maar hij kan die uitspraak ook waarmaken van zijn derde applicatie (inside iOS 5) bleek een enorm succes. Hij stond daarmee zelfs een paar uur lang wereldwijd in de download top 25. Vorig jaar stond hij zelfs 2-3 weken lang in de download top 3. Een zeer goede prestatie en dat bleef ook bij Apple niet onopgemerkt.


Samenwerking Doodle Jump-maker

Zo kwam het tot een ontmoeting met John Geleynse, een van de directeuren bij Apple. Drie uur lang duurde het gesprek en Midas werd uitgenodigd voor een conferentie voor ontwikkelaars van apps in New York. Daar sprak de tiener met Igor Pusenjak van de Doodle Jump game die onder de indruk was van een memory-spel dat Midas had ontwikkeld (zijn vierde app alweer). Pusenjak stelde voor om samen een nieuwe app te ontwikkelen. Wat voor app het wordt, wilde Midas nu nog niet loslaten maar zal ongetwijfeld bekend worden gemaakt op zijn website Kwant Developing.

[Via: Haarlems Dagblad]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord