Dot is 's werelds eerste braille-smartwatch 2015-08-04T12:03:40

Stichting BREIN opent aanval op mediaboxen

Presentaties maken met Sway (1): Inleiding

Dot is 's werelds eerste braille-smartwatch

Dot is 's werelds eerste braille-smartwatch

Een bedrijf uit Zuid-Korea werkt aan 's werelds eerste smartwatch voor blinden en slechtzienden, de Dot. Het scherm bevat pinnetjes die notificaties leesbaar maken als braille.

24 nopjes kunnen afzonderlijk van elkaar bewegen en zo in snel tempo braille-patronen vormen. Op die manier kun je voelen hoe laat het is, als ook welke berichtjes er op je horloge binnen komen.

Je moet er daarnaast hele e-books op kunnen lezen en mee kunnen navigeren. Wanneer je geen brailleschrift kan lezen, kun je dit met de Dot ook leren. De snelheid waarmee de pinnetjes bewegen is af te stellen op je persoonlijke leessnelheid.

Prijs en beschikbaarheid

De makers ervan hopen de prijs onder de 300 dollar te houden. Onbekend is nog wanneer de watch uitkomt. Degene waar nu mee wordt getest, is nog een prototype.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord