Downloads winnen definitief van singletje

© CIDimport

Downloads winnen definitief van singletje

Geplaatst: 2 augustus 2006 - 04:08

Aangepast: 19 september 2022 - 12:59

Redactie ID.nl

De verkoop van muziek-downloads is in de eerste helft van dit jaar verdubbeld - waarbij er meer downloads dan fysieke singles werden verkocht. Dat meldt de NVPI, de branche-organisatie voor de entertainment-industrie.Opvallend is de populariteit van Nederlands product op de downloadmarkt. Artiesten zoals Marco Borsato en Ilse DeLange verkopen goed.

Downloads winnen definitief van singletje

De verkoop van muziek-downloads is in de eerste helft van dit jaar verdubbeld - waarbij er meer downloads dan fysieke singles werden verkocht. Dat meldt de NVPI, de branche-organisatie voor de entertainment-industrie.

Opvallend is de populariteit van Nederlands product op de downloadmarkt. Artiesten zoals Marco Borsato en Ilse DeLange verkopen goed. Maar ook een artiest als Sander Kleinenberg met het Sensation Anthem 2006 is populair.  Door deze sterke groei in verkoop van downloads lijkt de Nederlandse markt de achterstand enigszins in te lopen. In de VS maken downloads inmiddels 9% van de omzet van platenmaatschappijen uit. In Nederland was dat in 2005 slechts 2%.
Behalve met downloads gaat het ook goed met games: de omzet in de totale game-markt groeide in het eerste halfjaar van 2006 met 7,7% in omzet die vooral voortkomt uit de hogere verkopen van games voor de console. Groei is er ook te zien in de verkoop van hardware. Hier is in 2006 een omzetstijging te zien van 52%, die onder andere is toe te schrijven aan de verkoop van de nieuwe Xbox360 en Playstation Portable die beiden najaar 2005 op de markt kwamen. Opvallend is dat vooral voetbalspellen enorm populair zijn. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten