Downloadverbod alsnog mogelijk 2013-11-04T15:50:37

Microsoft-concurrent voor Google Glasses

Wii U: Eerste indruk

Downloadverbod alsnog mogelijk

Downloadverbod alsnog mogelijk

De PvdA zegt een mogelijk downloadverbod niet uit te sluiten. Daardoor is er mogelijk al een Kamermeerderheid. Staatssecretaris Fred Teeven is blij met deze ontwikkeling.

De PvdA zegt een mogelijk downloadverbod niet uit te sluiten. Daardoor is er mogelijk al een Kamermeerderheid. Staatssecretaris Fred Teeven is blij met deze ontwikkeling.

Staatssecretaris Teeven gaat werken aan een downloadverbod. De VVD en CDA zijn duidelijk al vóór een dergelijk verbod en met de steun van de PvdA zal downloaden uit illegale bron mogelijk verboden worden in Nederland. PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt zegt echter alleen diegenen wil aanpakken die geld verdienen aan het aanbieden van illegaal materiaal. Omdat het commercieel aanbieden van auteursrechtelijk beschermd materiaal nu ook al illegaal is, is het nog vrij vaag in hoeverre de PvdA het voorstel zal steunen.

Volgens Teeven komt er mogelijk een civielrechtelijk downloadverbod. Downloaders kunnen zo niet strafrechtelijk worden vervolgd, zoals in Japan het geval is. Wel kunnen auteursrechthebbenden downloaders aanklagen via het civielrecht. Wel benadrukt Teeven dat de handhaving wordt gericht op ‘grote inbreukmakers’ die geld verdienen met het downloaden uit illegale bron. Kleine downloaders worden hierbij dus ontzien.

In 2013 wordt een tijdelijke thuiskopieregeling ingevoerd. Daarbij worden media-apparaten duurder om te compenseren voor de schade door downloaden uit illegale bron. Bij een eventueel downloadverbod zal de thuiskopieheffing afgeschaft worden.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord