Draai om oren voor Game of Thrones-downloaders

© CIDimport

Draai om oren voor Game of Thrones-downloaders

Geplaatst: 20 april 2015 - 12:28

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:44

Redactie ID.nl

Kabelaanbieder HBO zit illegale downloaders van de populaire televisieserie Game of Thrones op de hielen. Internetpiraten krijgen een boze brief op de mat. Het zou gaan om duizenden van dergelijke waarschuwingen.

Daarover schrijft Torrentfreak. Game of Thrones was altijd al erg gewild op torrentsites. Maar toen vorige week direct de eerste vier afleveringen online verschenen, had HBO een nog veel groter probleem. 

HBO stuurt de waarschuwingen naar internetproviders, die ze vervolgens doorsturen naar het huisadres waar het downloadende ip-adres op gevonden is. Daarmee kan echter niet aangewezen worden wie nu echt de illegale downloader is binnen dat huishouden.

Afschrikken

Zodoende blijft het vooralsnog bij een waarschuwing en klopt HBO niet meteen aan voor schadevergoedingen. Het bedrijf hoopt dat de boze brief in ieder geval voldoende illegale downloaders afschrikt.

Het vijfde seizoen van Game of Thrones is vorige week van start gegaan. De eerste aflevering lekte al snel via de gebruikelijke bronnen. De overige drie zijn vermoedelijk afkomstig van een dvd die naar recensenten is opgestuurd. Die krijgen afleveringen al eerder dan dat ze worden uitgezonden, maar de kwaliteit ervan is ook erg slecht. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten