Draw Something opgekocht voor $210 miljoen

© CIDimport

Draw Something opgekocht voor $210 miljoen

Geplaatst: 22 maart 2012 - 08:19

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:08

Redactie ID.nl

Zynga, maker van o.a. Farmville, heeft Omgpop opgekocht, de maker van het immens populaire Draw Something. Volgens schattingen heeft Zynga daarvoor een bedrag van 210 miljoen dollar op de cheque moeten tekenen.

Draw Something is een moderne variant van pictionary en het spel voor de smartphone is al meer dan 30 miljoen keer gedownload voor iOS en Android.

Draw Something staat hoog in de ranglijst van zowel de betaalde als de gratis iTunes apps. Bij Google Play staat het in beide categorieën op de eerste plaats. Ook is het bij Facebook het meest populaire spel van dit moment. Het tekenspelletje heeft 35 miljoen geregistreerde gebruikers, 10 miljoen dagelijks actieve gebruikers en toont ongeveer 1 miljard advertenties per dag. Naar verluidt zou het spel ongeveer $250.000 per dag opleveren.

Omgpop heeft 40 mensen in dienst die de afgelopen jaren aan een aantal spelletjes hebben gewerkt. Het ontwikkelteam van Draw Something wordt in stand gehouden.

Gratis stylus-pennetje voor Draw Someting

Volgens de BelCompany is er een run op stylus-pennetjes door de enorme populariteit van Draw Something. Vandaag werd Computer Idee getip dat er op Daydeal een aanbieding van een gratis styluspennetje t.w.v. €9,95 is. De klant betaalt enkel de verzendkosten van €2,95. 

[Via: PCMweb]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten