Drone digitaliseert Christus de Verlosser voor 3D-model

© CIDimport

Drone digitaliseert Christus de Verlosser voor 3D-model

Geplaatst: 23 februari 2015 - 09:10

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:17

Redactie ID.nl

Wetenschappers en vormgevers van over de hele wereld hebben een drone ingezet om het beroemde Braziliaanse standbeeld Christus de Verlosser te fotograferen.

 Met de foto's is een 3D-model gebouwd, zodat je het beeld in al zijn detail gewoon thuis kunt bekijken. Plannen voor een 3D-model waren er al langer. Maar omdat het standbeeld op een hoge berg staat en zelf 38 meter hoog is, was het tot nog toe te gevaarlijk om fotografen naar boven te sturen.

Top tot teen

Een drone bood uitkomst. Deze cirkelde in totaal drie uur rond Christus en maakte van top tot teen meer dan 3500 foto's. Naast het beeld zelf is ook de omliggende Corcovado-berg meegenomen. Iets meer dan 2000 afbeeldingen werden vervolgens in de 3D-software Pix4Dmapper Pro geladen.

Om het 3D-model van zijn details te voorzien, is een texture gebruikt met een resolutie van maar liefst 16384x16384. Mochten de initatiefnemers de bestanden vrijgeven, dan zou je dus je eigen Christus kunnen 3D-printen. Dat is vooralsnog echter nog niet zo. Bekijk dan ook hier Christus de Verlosser in 3D, en hier het beeld met de rest van het terrein.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten