Drone spot koala's beter dan mensen 2019-03-04T11:45:09

Echt gezicht of nep: zie jij verschil?

Google Chrome: achtergronden en thema’s

Drone spot koala's beter dan mensen

Drone spot koala's beter dan mensen

Het in kaart brengen van de koala-populatie is zo eenvoudig nog niet, want de pluizenbollen zitten hoog in de bomen van dichtbegroeide gebieden. Daarom zet het Queensland University of Technology nu drones in om de bedreigde diersoort te spotten.

De drone is getraind om op warmtebronnen te letten en daarbij  specifiekde koala's te onderscheiden van andere diersoorten. De eerste tests werden dan ook uitgevoerd in relatief koude maanden en op vroege ochtenden. Op die manier hoopte men de beste resultaten te boeken.

En dat is ook gelukt. Het onbemande vliegtuigje vond 86 procent van de lokale koala-bevolking, terwijl een menselijke spotter gemiddeld 70 procent van de dieren in het oog krijgt. Daarnaast doet een drone het werk veel sneller. Het is niet langer een dagtaak, in een paar uurtjes is de klus geklaard.

Diervriendelijk

Uiteindelijk blijft het volgens de onderzoekers toch ook nog mensenwerk, omdat drones niet overal kunnen komen. Bijkomend voordeel is wel dat deze manier van zoeken een stukje diervriendelijker is. Koala's hoeven bijvoorbeeld niet meer gevangen te worden, om ze van GPS-labels te voorzien. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord