Drone tracht drugs binnen te smokkelen

© CIDimport

Drone tracht drugs binnen te smokkelen

Geplaatst: 1 augustus 2014 - 07:36

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:01

Redactie ID.nl

Amerikaanse autoriteiten hebben een gecrashte drone gevonden, vlak buiten de muren van een maximaal beveiligde gevangenis in South Carolina. Daar probeerden criminelen onder meer drugs mee naar binnen te smokkelen.

Het is waarschijnlijk de eerste keer in de geschiedenis van de Verenigde Staten dat een drone wordt ingezet om in te breken bij een gevangenis, zo vertelt Department of Corrections-woordvoerder Stephanie Givens aan persbureau Reuters. Maar het is niet de eerste keer ter wereld.

Mobiele telefoons

Naast wiet smokkelde de drone ook mobiele telefoons en tabak. "De techonolgie wordt beter en we moeten nieuwe manieren verzinnen om daar tegen op te treden," aldus Givens. Mobiele telefoons worden normaliter gewoon over de muur gegooid.

De autoriteiten hebben inmiddels een man van 28 opgepakt en zoeken nog een andere verdachte. De reeds opgepakte man is ondertussen verhoord, maar geeft aan 'nog nooit een drone te hebben gezien.' Ook zou de politie niets over een drone hebben gezegd tijdens zijn arrestatie.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten