Dropbox komt met documentenscanner en andere productiviteitstools

© CIDimport

Dropbox komt met documentenscanner en andere productiviteitstools

Geplaatst: 22 juni 2016 - 14:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:40

Redactie ID.nl

Dropbox komt met een flink aantal nieuwe tools om beter samen te werken. De cloudopslagdienst lijkt zich steeds meer te gaan op productiviteit in plaats van opslag, met onder andere betere deel-opties en een documentenscanner.

Dat laat het bedrijf vandaag weten. Dropbox komt met een flink aantal nieuwe features, in eerste plaats voor de iOS-app.
 

Documentenscanner

De meest prominente nieuwe feature is een geavanceerde documentenscanner, waarmee je bijvoorbeeld bonnetjes direct kunt opslaan in Dropbox. Die zijn later ook te doorzoeken op de tekst die in de afbeelding staat, een handige feature die ook Evernote heeft. Er staan ook al tientallen van zulke apps in de App en Play Store, die over het algemeen te koppelen zijn aan Dropbox.
 

Office-documenten

Daarnaast wordt het ook mogelijk om vanuit één centrale knop direct Office-documenten te maken, en die op te slaan in Dropbox. Die kunnen later ook weer gesynchroniseerd worden met Microsofts OneDrive.

Betalende gebruikers van de dienst kunnen daarnaast vorige versies van documenten inzien, zodat ze terug kunnen naar een eerder document.
 

iOS-only

De nieuwe features komen aanvankelijk naar de iOS-app. Dropbox zegt dat er ook wordt gewerkt aan een Android-versie, al kan het bedrijf geen indicatie geven voor wanneer dat komt.
 

Samenwerking

Dropbox is ook al langer bezig met een eigen documenten-app, waarin je met meerdere personen een tekstdocument kunt maken. Die functie wordt nu ook uitgebreid én breder beschikbaar. Gebruikers kunnen nu aantekeningen maken die andere deelnemers ook kunnen zien.
 

Van opslag naar samenwerking

Dropbox was altijd vooral een opslagdienst waar je alles kwijt kon wat je wilde, maar de dienst is de laatste tijd steeds meer aan het verschuiven naar een productiviteitstool. Daarmee gaat het duidelijk de concurrentie aan met diensten zoals Evernote en OneNote, die soortgelijke functies al jaren hebben. Ook het verdienmodel van Dropbox verschuift langzaam. Door veel functies alleen beschikbaar te maken voor (semi-)professionele, betalende gebruikers hoopt Dropbox af te stappen van gebruikers die betalen voor opslag. Dat wordt steeds minder interessant, omdat opslag ook voor consumenten steeds goedkoper wordt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten