Dropbox nu te versleutelen met vingerafdruk

© CIDimport

Dropbox nu te versleutelen met vingerafdruk

Geplaatst: 20 oktober 2014 - 13:30

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:23

Redactie ID.nl

De online opslagdienst Dropbox is nu te versleutelen met een vingerafdruk dankzij de Touch ID-functionaliteit van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Daarmee is je account weer een stukje veiliger dan voorheen.

De nieuwe functie werkt alleen op apparaten die iOS 8 draaien. Daardoor is deze extra beveiligingslaag straks ook in te schakelen op de aankomende iPad Air 2 en iPad Mini 3. De update zorgt er ook voor dat Dropbox beter wordt weergegeven op de grotere schermen van de nieuwe iPhone-toestellen.

Sinds iOS 8 kunnen ook apps van derde partijen Touch ID gebruiken. Onder meer Evernote, 1Pass/LastPass, Amazon en Camera Plus gingen Dropbox al voor.

Hack

Mocht je niet over een iOS 8-appaarat bezitten, dan is het altijd handig om tweestapsverificatie voor Dropbox in te stellen. De dienst leek onlangs gehackt, maar dat ontkende Dropbox later.

Gestolen gebruikersnamen en wachtwoorden kwamen van andere plekken en werden gebruikt om op Dropbox mee in te loggen. Dat lukte de hackers niet, omdat Dropbox de aanvallen op tijd detecteerde. "Je spullen zijn veilig," verklaarde het bedrijf daarna.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten