Dropbox-wachtwoordmanager spoedig ook als gratis versie

© CIDimport

Dropbox-wachtwoordmanager spoedig ook als gratis versie

Geplaatst: 17 maart 2021 - 07:58

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:33

Redactie ID.nl

Dropbox Passwords is vanaf volgende maand ook zonder betaald Dropbox-abonnement te gebruiken. De wachtwoordmanager was al een poosje beschikbaar voor Dropbox Plus, Family en Professional-leden.

Dropbox Passwords lanceerde vorig jaar juli als onderdeel van betaalde Dropbox-abonnementen, die starten vanaf 9,99 euro per maand. Vanaf april is de dienst ook gratis te gebruiken. Er zitten dan wel enkele beperkingen aan.

Zo biedt de wachtwoordkluis plaats voor maximaal 50 wachtwoorden en kun je deze in totaal tussen drie apparaten synchroniseren. Voor Plus-klanten en hoger gelden deze restricties niet. 

Voor pc en smartphone

De wachtwoordmanager is als browser-extensie voor Chrome, Edge en Firefox op pc's en Macs te installeren. Daarnaast is er een app voor Android en iOS beschikbaar, zodat jouw veilige en unieke wachtwoorden ook op smartphones en tablets beschikbaar zijn.

Het uitwisselen van wachtwoorden tussen pc en mobiel is inmiddels geen onderdeel meer van de gratis versie van concurrent LastPass. Zoek je om die reden een alternatief, dan helpt Dropbox Passwords je straks wellicht uit de brand.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten