Dropon: Wéér een privacyvriendelijk sociaal netwerk 2014-12-29T12:34:38

'Wolf of Wall Street' en 'Frozen' meest gedownloade films van 2014

Hoe verwijder je verjaardagen uit je Google-agenda?

Dropon: Wéér een privacyvriendelijk sociaal netwerk

Maar wel een goede

Dropon: Wéér een privacyvriendelijk sociaal netwerk

Weten jullie nog hoe enthousiast we een half jaar geleden nog waren over Ello? Dat zogenaamd privacyvriendelijke sociale netwerk zou een echte Facebook-killer worden, door je persoonlijke data niet te verkopen aan adverteerders. Inmiddels gebruikt niemand Ello nog, dus is het hoog tijd voor wéér een nieuw alternatief: Dropon. Dat is het nieuwe sociale medium dat 'serieus is over je privacy'. Nu alleen nog wat vrienden erop zien te vinden.

Dropon is de meest recente in het rijtje 'privacyvriendelijke sociale netwerken', en met de slogan 'Giving a s*%t about your privacy' lijkt de website er inderdaad serieus over te zijn. In de privacyvoorwaarden van het netwerk staat dan ook in duidelijke taal beschreven hoe Dropon je privacy respecteert. De site verstuurt al je gegevens versleuteld, en je data wordt nooit gedeeld met adverteerders of overheden.

 

Canadese servers

Mooie woorden natuurlijk, maar maken die Dropon nou écht zo veilig? Wat de website in ieder geval wel helpt, is dat alle servers ervan in Canada staan. Dat betekent dat de Amerikaanse geheime diensten een stuk moeilijk bij de data terecht komen. Ook kan geen beroep worden gedaan op de Freedom Of Information-wet, waarbij de veiligheidsdiensten bijna onbeperkt data mogen graaien van servers.

 

 

Toekomst

Daarnaast heeft Dropon nog een groot voordeel boven Ello. Hoewel dat netwerk claimde dat je data veilig was, stond er wel een klein zinnetje in de privacyvoorwaarden waarin stond dat Ello in de toekomst alsnog data mag gaan delen. Dropon belooft dat nooit te gaan doen.

 

 

Tags volgen

Buiten 'privacyvriendelijk' is Dropon vooral ook een mooi en overzichtelijk sociaal netwerk - niet geheel onbelangrijk. Via de site kun je als gebruiker bepaalde onderwerpen ('tags') volgen. Zo kun je alles over sport volgen, maar ook specifiek over alleen voetbal of zelfs de schaaksport. Ook kun je nieuws volgen over bepaalde populaire onderwerpen in het nieuws of over specifieke tv-programma's als Top Gear.

 

 

Helder design

Waar Ello er nog kunstzinnig, maar vooral onpraktisch uitzag, is Dropon een heldere website. De site heeft een minimalistisch design met slechts enkele opties, waardoor je niet verdwaald raakt in tientallen ingewikkelde menu's.

 

 

Hoopvol

Het grote probleem, net zoals ieder ander sociaal netwerk, is het aantal gebruikers. Voorlopig is Dropon nog klein, en zul je weinig vrienden zien die actief posten. Dat hoeft bij Dropon echter niet zo'n probleem te zijn, omdat je naast vrienden ook tags kunt volgen waardoor je altijd wel nieuwe informatie kunt lezen. Daarmee lijkt Dropon een beetje een kruising tussen Facebook en Reddit - en dat lijkt ons een fijne combinatie.

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord