DuckDuckGo wordt populaire zoekmachine 2013-11-04T15:35:47

Netflix komt eind dit jaar naar Nederland

Kwaliteit Nexus 7 tablet onder vuur

DuckDuckGo wordt populaire zoekmachine

DuckDuckGo wordt populaire zoekmachine

De onthulling van het afluisterproject PRISM legt DuckDuckGo geen windeieren. Deze privacyvriendelijke zoekmachine kreeg de afgelopen week dagelijks veel meer zoekopdrachten te verwerken. Internetters zijn meer alert op hun privacy nadat bekend is gemaakt dat onder andere Google en Bing worden afgetapt door de Amerikaanse geheime dienst.

'Het duurde 1445 dagen om 1 miljoen zoekopdrachten te krijgen, 483 dagen voor 2 miljoen zoekopdrachten, en maar 8 dagen om de 3 miljoen zoekopdrachten te passeren', meldt DuckDuckGo via Twitter. Deze open source zoekmachine gaat er prat op geen gebruikersdata te verzamelen. De alternatieve zoekmachine gebruikt een eigen crawler om pagina's te indexeren, meldt Webwereld.

Meer bezoekers voor alternatieve zoekmachines

Door het NSA-afluisterschandaal zouden de alternatieve zoekmachines meer bezoekers trekken. Bij DuckDuckGo worden door internetters nu dagelijks rond de 3 miljoen zoekopdrachten ingevoerd. Een week geleden waren dit volgens de cijfers vanĀ  Search Engine Land nog maar 2 miljoen.

Tegenovergesteld verdienmodel

Google weet geld te verdienen door gepersonaliseerde zoekresultaten aan zijn gebruikers te presenteren. Om de personalisatie zo goed mogelijk te faciliteren verzamelt de zoekmachinegigant veel persoonlijke gegevens van zijn bezoekers. DuckDuckGo heeft het tegenovergestelde verdienmodel voor ogen door juist geen persoonlijke gegevens te verzamelen voor het geven van gepersonaliseerde resultaten. Deze alternatieve zoekmachine hoopt daarmee gebruikers te trekken die zeer op hun privacy zijn gesteld. De gebruikers nemen daarbij op de koop toe dat de zoekresultaten niet altijd de verwachte links naar websites opleveren. Zo wordt internetten weer een stuk spannender.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord