DuckDuckGo zoekmachine populair door PRISM

© CIDimport

DuckDuckGo zoekmachine populair door PRISM

Geplaatst: 14 juni 2013 - 07:13

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:48

Redactie ID.nl

DuckDuckGo, een zoekmachine waarbij je privacy wordt beschermd, heeft een flinke piek in zoekopdrachten te verwerken gekregen. DuckDuckGo noteerde een persoonlijk record van 2,35 miljoen zoekopdrachten.

Gisteren schreven we over de website prism-break.org waarop een lijst alternatieve programma’s wordt gegeven voor de populaire varianten die door de NSA worden bespioneerd. Bij de categorie zoekmachines werd als alternatief voor Google, Bing, Yahoo o.a. als alternatief DuckDuckGo genoemd. Deze zoekmachine toont wel advertenties maar houdt niet van de gebruikers bij. De advertenties zijn dan ook niet afgestemd op de voorkeuren van degene die zoekt en als de FBI of NSA op de stoep staat voor informatie dan heeft DuckDuckGo simpelweg geen informatie die terug te herleiden is naar de bezoekers.

DuckDuckGo zoekmachine populair door PRISM-16254184

© CIDimport


Zoekmachine alternatieven volgens Prism-break.org

DuckDuckGo in de lift

Het Prism-schandaal is dus goed voor het zoekverkeer via DuckDuckGO dat 26% hoger lag dan een week ervoor. Toch is dit niet helemaal op het conto van de perikelen met Prism te schrijven want de zoekmachine timmert ook zelf hard aan de weg om meer bekendheid te krijgen. In 2011 wist DuckDuckGo 11 miljoen dollar op te halen aan investeringen en sinds begin dit jaar maakt het een flinke groei door. De servers van DuckDuckGo staan verspreid over de hele wereld. De helft van de gebruikers komt uit de VS en de ander helft komt uit Europa.  

DuckDuckGo zoekmachine populair door PRISM-16254191

© CIDimport

[Via: TNW]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten