Duidelijkere straffen bij ongepaste YouTube-video's

© CIDimport

Duidelijkere straffen bij ongepaste YouTube-video's

Geplaatst: 20 februari 2019 - 07:52

Aangepast: 20 september 2022 - 07:56

Randolf Bouwma

Je mag niet zomaar alles op YouTube zetten, er zijn bepaalde regels om je aan te houden. Doe je dit niet, dan treft YouTube maatregelen. Vanaf 25 februari geldt hiervoor een nieuw beleid, dat bij een eerste overtreding wat milder is.

Duidelijkere straffen bij ongepaste YouTube-video's

Zet je nu een filmpje op het platform dat er niet thuishoort, dan krijg je enkel een waarschuwing en wordt de video in kwestie verwijderd. Google geeft je dan de kans om de regels beter te leren kennen zonder dat je meteen beperkt wordt in je doen en laten.

Pas bij een tweede overtreding krijg je een eerste penalty, je kunt dan een week lang geen nieuw materiaal uploaden en mag in die periode ook niet livestreamen. Ga je een derde keer de fout in, dan geldt dezelfde straf twee weken lang. Bij de vierde keer wordt je YouTube-kanaal opgeheven. 

Richtlijnen

Wat mag wel en wat mag niet? Dat staat duidelijk in de

. Zo zijn seksfilmpjes verboden, als ook video's met daarin extreem geweld. Haatzaaien is ook niet toegestaan, onder deze regel vallen bijvoorbeeld filmpjes die terroristische organisaties verheerlijken.

Sinds kort mag je verder geen video's meer uploaden die anderen overhalen om gevaarlijke stunts uit te voeren. Daar kwamen in het verleden namelijk dikwijls ongelukken van. Mensen reden met een blinddoek om in het verkeer of probeerden vaatwastabletten door te slikken, bijvoorbeeld.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten