Duidelijkere waarschuwing voor sites zonder https in Chrome 2018-08-01T11:26:21

Thunderbird: labelen & adresboek

Apple brengt update uit voor 'trage' MacBook Pro's door hitte

Duidelijkere waarschuwing voor sites zonder https in Chrome

Duidelijkere waarschuwing voor sites zonder https in Chrome

Chrome toont voortaan een duidelijkere waarschuwing wanneer sites niet gebruikmaken van een https-verbinding. In de adresbalk staat dan de tekst 'Niet beveiligd', op de plaats waar je een groen slotje ziet als er wél sprake is van https.

Om het zelf te kunnen zien, heb je Chrome-versie 68 of hoger nodig. Normaal gesproken updatet Chrome vanzelf. Gebeurt dat niet? Volg in die browser dan deze link om Chrome handmatig bij te werken naar de nieuwste versie. Veel Nederlandse sites hebben inmiddels de overstap naar https gemaakt. 

Toch zijn er ook nog wel wat populaire sites die nog geen versleutelde verbinding aanbieden, zoals weer.nl, at5.nl en spelletjes.nl. Op deze sites kunnen hackers makkelijker inloggegevens of creditcard-informatie onderscheppen. Wees dus extra voorzichtig met het aanmaken van accounts of het kopen van online spulletjes op sites zonder https-verbinding.

Blijf opletten

Overigens wil dat niet zeggen dat sites mét https per definitie veilig zijn. Er zijn nog genoeg andere manieren om je op te lichten. Denk dan aan webshops waar je wel kunt betalen, maar waar vervolgens niets wordt geleverd. Het aanvragen van een https-certificaat is relatief eenvoudig en bovendien gratis. Cybercriminelen spelen daar op in door websites veiliger te laten ogen dan ze zijn. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord