Duitse privacywaakhond adviseert WhatsApp-gebruikers over te stappen

© CIDimport

Duitse privacywaakhond adviseert WhatsApp-gebruikers over te stappen

Geplaatst: 21 februari 2014 - 08:20

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:11

Redactie ID.nl

WhatsApp-gebruikers in Duitsland worden door de Duitse privacywaakhond ULD geadviseerd over te stappen. De Duitsers waren eerder al niet gecharmeerd van Facebook en nu de chatdienst is overgenomen meent de organisatie dat je gegevens niet langer veilig zijn.

Verzamelwoede

Ze hebben deze mening in een verklaring op de website gepubliceerd. De privacy voorvechter stelt dat sommige gebruikers van WhatsApp de dienst juist gebruikten om de verzamelwoede van Faceboook te omzeilen.

Versleuteld

Door de manier waarop Facebook data van gebruikers verzamelt overtreedt het volgens het ULD een Europese privacywet. Als alternatief komen de Duitsers met twee chatdiensten op de proppen: Threema en MyEnigma. Allebei bieden ze versleutelde verbindingen die geschikt zijn voor zowel Android als iOS.

Alternatieven

Facebook liet eerder deze week weten de berichtendienst WhatsApp over te gaan nemen voor het astronomische bedrag van 16 miljard dollar, omgerekend zo’n 11,6 miljard euro. We zetten eerder ook al de zes beste alternatieven voor de berichtenservice voor je op een rijtje.  

Bron: Tweakers

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten