Duitsers kunnen hun eigen WK niet op het werk volgen

© CIDimport

Duitsers kunnen hun eigen WK niet op het werk volgen

Geplaatst: 9 juni 2006 - 11:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:05

Redactie ID.nl

Bijna 70 procent van de Duitse werknemers kan of mag het WK voetbal niet live volgen tijdens kantooruren. Van de 67 procent van de Duitse werknemers die geen middagwedstrijden kan volgen, beschikt bijna de helft niet over een televisie op het werk.

Duitsers kunnen hun eigen WK niet op het werk volgen

Bijna 70 procent van de Duitse werknemers kan of mag het WK voetbal niet live volgen tijdens kantooruren. Van de 67 procent van de Duitse werknemers die geen middagwedstrijden kan volgen, beschikt bijna de helft niet over een televisie op het werk. Een deel van hen hoopt dat internet uitkomst kan brengen.

In 25 procent van de gevallen laat de Duitse baas het niet toe of is er eenvoudigweg geen tijd om te kijken. Een kwart van de ondervraagden heeft werk dat televisie kijken op de werkvloer niet toelaat. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om verkoopmedewerkers, buschauffeurs, bouwvakkers of callcenter-medewerkers. Circa de helft van degenen zonder tv-toegang is wel van plan de live-score bij te houden via internet.

Of dat gaat lukken is onzeker: in Nederland bijvoorbeeld staat driekwart van de ondernemers hun personeel niet toe het WK via internet te volgen. Hoe Duitse werkgevers hier over denken is niet bekend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten