Duizenden klanten Booking.com doelwit van phishing

© CIDimport

Duizenden klanten Booking.com doelwit van phishing

Geplaatst: 22 december 2014 - 12:33

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:45

Redactie ID.nl

Ongeveer 10,000 klanten van boekingswebsite Booking.com zijn doelwit geworden van een phishingaanval. Hierbij zijn klanten thuis opgebeld en deden de fraudeurs zich voor als werknemers van Booking.com.

Dit bevestigt een klokkenluider tegenover de BBC. Deze klokkenluider, ‘Tom’, maakte deel uit van de fraudeleuze activiteiten. ‘Tom’ werd gerekruteerd via een internationale telesales-website en belde ronde de 250 klanten per dag.

Hij deed zich voor als een werknemer van één van de hotels en zette mensen aan tot betaling. “We moesten zeggen dat we namens het hotel belden en dat de klanten een e-mail van ons zouden krijgen. In deze e-mail stond vervolgens dat klanten een voorbetaling moesten doen naar de geleverde bankgegevens.”

Fictief

Zowel de bankgegevens als de klantenservice waar de e-mail naar verwees waren fictief. Een aantal van de gedupeerden heeft geld overgemaakt naar de fictieve hotels en liep dus aan tegen een dubbele betaling.

Hoe de fraudeurs aan de gegevens van Booking-klanten kwamen is nog onbekend en Booking.com wilde hier nog geen uitspraak over doen. Een woordvoerder bevestigde wel dat het samenwerkt met de politie om aanvallen in de toekomst te voorkomen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten