Duo opgepakt voor oplichting via Tinder en WhatsApp

© CIDimport

Duo opgepakt voor oplichting via Tinder en WhatsApp

Geplaatst: 11 februari 2015 - 12:22

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:22

Redactie ID.nl

Twee mannen zijn gisteravond gearresteerd omdat zij op grote schaal mensen oplichtten via Tinder. Het duo sprak af met slachtoffers via dating-site Tinder, maar bedreigden hen tijdens het afspreken en troggelden hun geld af. 8 vrouwen deden aangifte, waarna de mannen werden opgepakt.

De politie doet een oproep in het programma Opsporing Verzocht. Daarin vraagt zij meer slachtoffers of die zich willen melden als zij iets soortgelijks hebben meegemaakt. Volgens de politie zijn de 8 slachtoffers die werden opgelicht "slechts het topje van het ijsberg".

Tinder-dates

In het programma laat de politie zien hoe de daders tekeer gingen. Die regelen afspraakjes via Tinder, een app waarbij je mensen in je omgeving kunt leren kennen. Ook gebruikten zij andere websites als Badoo, en onderhield hij contact met de slachtoffers via WhatsApp.

Chantage met seksfilmpjes

De slachtoffers werden bedreigd door de man, die zielige verhalen ophing over schulden. Als er niet werd betaald, perste hij de slachtoffers af door hen te chanteren met seksfilmpjes.

Tinder is een dating-app die groeit in populariteit. Inmiddels gebruiken wereldwijd 21 miljoen mensen de app, waaronder 1,4 miljoen Nederlanders. Ook daarbij geldt het advies: kijk goed uit met wie je afspreekt, helemaal via dating-apps!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten