E-card met virus maakt zijn comeback

© CIDimport

E-card met virus maakt zijn comeback

Geplaatst: 20 juni 2006 - 10:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:04

Redactie ID.nl

Eerlijk gezegd dachten we dat ze inmiddels uitgestorven waren: e-cards waarin een virus verstopt zit. Maar nee: sinds vanmorgen doet zo'n naar elektronisch kaartje weer de ronde.Zulks meldt ons het bedrijf Fortinet, dat in digitale beveiliging doet. De e-Card in kwestie is vanochtend opgedoken, en heeft de malware W32/IrcScorp.A!tr.bdr onder de leden.

E-card met virus maakt zijn comeback

Eerlijk gezegd dachten we dat ze inmiddels uitgestorven waren: e-cards waarin een virus verstopt zit. Maar nee: sinds vanmorgen doet zo'n naar elektronisch kaartje weer de ronde.Zulks meldt ons het bedrijf Fortinet, dat in digitale beveiliging doet. De e-Card in kwestie is vanochtend opgedoken, en heeft de malware 

W32/IrcScorp.A!tr.bdr

onder de leden. De kaart komt ogenschijnlijk van 123Greetings.com en bevat de volgende boodschap:

"A friend has sent you an ecard from 123Greetings.com.

To: Dear darling,

Message: i hope you like this card that i have made only for you

Send free ecards from 123Greetings.com with your choice of colors,
words and music."

De inhoud van de email lijkt erg op die van reguliere greetingcard-sites, inclusief opties om de link naar de kaart te openen en zelfs om een persoonlijke code in te voeren op de 123Greetings.com web site. Helaas bezorgt de link geen lieve groeten van een dierbare, maar zadelt zij de ontvanger op met mIRC executable code en een utility om vensters te verbergen die hackers gebruiken om specifieke poorten met een .BAT bestand open te zetten. Dit stelt hackers in staat om toegang te krijgen tot de computer van het slachtoffer.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten