eBay krijgt miljoenenboete voor verkoop parfum

© CIDimport

eBay krijgt miljoenenboete voor verkoop parfum

Geplaatst: 1 december 2009 - 07:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:34

Redactie ID.nl

Veilingsite eBay moet van een Parijse rechter 1,7 miljoen euro betalen aan het bedrijf LVMH, dat een aantal luxe merken als Louis Vuitton, Moët & Chandon, Givenchy en Dior vertegenwoordigt.

Veilingsite eBay moet van een Parijse rechter 1,7 miljoen euro betalen aan het bedrijf LVMH, dat een aantal luxe merken als Louis Vuitton, Moët & Chandon, Givenchy en Dior vertegenwoordigt. Sinds 2008 mogen op de Franse eBay namelijk bepaalde artikelen van LVHM niet meer worden aangeboden - en dat is nu wel gebeurd.

In 2008 moest eBay al 35 miljoen aan LVHM betalen, nadat op de veilingsite diverse nagemaakte producten waren opgedoken. Daarop kende de rechter een schadevergoeding toe, en werd het eBay verboden om niet alleen nep-producten van LVHM op de site te hebben, maar ook een aantal echte. Het gaat ondermeer om parfums van Kenzo, Givency en Christian Dior.

eBay gaat tegen de boete in beroep, omdat de site vindt dat het verkoopverbod van de rechter botst met het recht op vrije handel. Concurrentie zou, door de regel, nu bemoeilijkt worden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten