eBay verbiedt Checkout, pakt verzendkosten aan

© CIDimport

eBay verbiedt Checkout, pakt verzendkosten aan

Geplaatst: 7 juli 2006 - 06:07

Aangepast: 20 september 2022 - 07:30

Redactie ID.nl

eBay verbiedt sinds deze week het gebruik van Google Checkout, de grote concurrent van PayPal. Niet verbazingwekkend aangezien eBay eigenaar is van PayPal. Ook heeft eBay beloofd om iets te doen aan absurd hoge verzendkosten die door mensen gevraagd worden.eBay heeft deze week aangekondigd dat het gebruik van Google Checkout als betalingssysteem niet toegestaan wordt.

eBay verbiedt Checkout, pakt verzendkosten aan

eBay verbiedt sinds deze week het gebruik van Google Checkout, de grote concurrent van PayPal. Niet verbazingwekkend aangezien eBay eigenaar is van PayPal. Ook heeft eBay beloofd om iets te doen aan absurd hoge verzendkosten die door mensen gevraagd worden.

eBay heeft deze week aangekondigd dat het gebruik van Google Checkout als betalingssysteem niet toegestaan wordt. Mensen die toch van het systeem gebruik maken kunnen hun PowerSeller-status of zelfs hun hele account kwijtraken.

Volgens eBay is Google Checkout niet lang genoeg getest om te kwalificeren als een 'bewezen' betaaldienst. eBay houdt het in het midden of de sancties tijdelijk of permanent zijn. Volgens Google is het verbod onzin: de dienst is al een tijd lang uit de betafase en het is geen concurrent voor eBay zelf.

Beter nieuws is dat eBay gezworen heeft wat te doen aan de hoge verzendkosten die sommige verkopers rekenen. De verzendkosten zijn een truuc om producten goedkoop te laten lijken en wordt vooral door Aziatische verkopers toegepast. eBay gaat streng toezien op wat in hun ogen 'redelijke' verzendkosten zijn en verkopers die zich niet aan de regels houden worden afgesloten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten