Economische dip? Niet op veiling- & advertentiesites! 2013-11-04T17:30:13

Usb-sticks steeds goedkoper

Haal meer uit uw accu's en batterijen

Economische dip? Niet op veiling- & advertentiesites!

Economische dip? Niet op veiling- & advertentiesites!

In 2007 is er op sites als Marktplaats, eBay en Speurders voor ruim 4,6 miljard(!) euro verhandeld, meldt onderzoeksbureau Blauw. Hoewel het bureau benadrukt dat het om een eerste onderzoek gaat en dat de cijfers dus geschat zijn, is de uitkomst opmerkelijk te noemen. In mei publiceerde Thuiswinkel.org en Blauw namelijk de jaarlijkse cijfers over online bestedingen bij webwinkels.

In 2007 is er op sites als Marktplaats, eBay en Speurders voor ruim 4,6 miljard(!) euro verhandeld, meldt onderzoeksbureau Blauw.

Hoewel het bureau benadrukt dat het om een eerste onderzoek gaat en dat de cijfers dus geschat zijn, is de uitkomst opmerkelijk te noemen. In mei publiceerde Thuiswinkel.org en Blauw namelijk de jaarlijkse cijfers over online bestedingen bij webwinkels. En daar bedroeg de omzet in 2007 'slechts' 3,89 miljard euro.

Dat betekent dus dat consumenten meer besteden onderling dan dat ze uitgeven bij officiƫle webwinkels. Alleen in het laatste kwartaal van 2007 werd gemiddeld 365 euro uitgegeven via veiling- en advertentiesites.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord