Edge altijd standaard browser in Windows 10 S

© CIDimport

Edge altijd standaard browser in Windows 10 S

Geplaatst: 3 mei 2017 - 05:33

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:35

Redactie ID.nl

Windows 10 S is een uitgeklede versie van Microsofts besturingssysteem, waarvoor verschillende beperkingen gelden. Zo is de standaard browser niet aan te passen.

Dat is terug te lezen op een pagina met veelgestelde vragen over Windows 10 S. Microsoft onthulde deze variant op Windows 10 gisteren samen met de Surface Laptop. De notebook en het OS zijn met name gericht op scholieren.

Gebruikers van Windows 10 S zitten vast aan Edge als standaard browser. Binnen die browser is Bing tevens altijd de standaard zoekmachine, deze kan bijvoorbeeld niet worden ingesteld op Google. 

Alleen Windows Store-apps

Volgens Microsoft zijn gebruikers vrij om andere browsers te installeren, maar de browser die opent wanneer o.a. op links in e-mails wordt geklikt, blijft altijd Edge. Op Windows 10 S zijn daarnaast alleen apps uit de Windows Store te installeren.

In de Windows Store zijn alleen niet zoveel alternatieve browsers te vinden, Firefox en Chrome sowieso niet. Mogelijk komen die er nu wel sneller, mocht Windows 10 S een succes blijken.

Upgraden

Gebruikers die niet zo blij zijn met dergelijke beperkingen, kunnen altijd een upgrade uitvoeren naar Windows 10 Pro. Dat is dit jaar nog gratis, daarna kost het 49 dollar.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten