‘Een bitcoin is een computerspel, toch?’

© CIDimport

‘Een bitcoin is een computerspel, toch?’

Geplaatst: 13 december 2013 - 13:19

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:38

Redactie ID.nl

Lang niet iedereen in Amerika weet wat een bitcoin is. Uit een onderzoek van Bloomberg blijkt namelijk dat mensen denken dat een bitcoin een applicatie voor de iPhone is of een spel voor de Xbox. Toch is er een groot deel, ruim 42 procent, dat wel afweet van het bestaan van de nieuwe, digitale munteenheid.

Uit het maandelijkse onderzoek van Bloomberg blijkt dat nog lang niet iedereen op de hoogte is van de bitcoin. De resultaten van de Bloomberg National Poll, een maandelijks telefonisch interview onder ruim duizend Amerikanen, liegen er niet om: van de ondervraagden had 46 procent geen idee wat een bitcoin is. 6 procent dacht dat het om een iPhone-app ging en nog eens 6 procent gokte dat het een Xbox-game was.

Een tweede opvallende uitkomst van de National Poll is dat 45 procent van de respondenten liever ziet dat bitcoins gereguleerd worden door overheden, in plaats dat hij in zijn huidige, ongereguleerde vorm verder gaat. Uit het onderzoek blijkt vooral dat Amerikanen een stuk meer van technologie afweten dan een paar jaar geleden: 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten