Wooting One: een drukgevoelig toetsenbord

© CIDimport

Wooting One: een drukgevoelig toetsenbord

Geplaatst: 8 juni 2016 - 11:35

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:45

Redactie ID.nl

Het Nederlandse bedrijfje Wooting heeft een toetsenbord bedacht dat precies weet hoe hard je een toets indrukt. Via Kickstarter proberen de ontwikkelaars het toetsenbord op de markt te krijgen, maar wat is er eigenlijk zo handig aan een gevoelig toetsenbord?

Typen in Word vraagt maar weinig van een toetsenbord: een toets wordt wel of niet ingedrukt en op basis van deze informatie voegt een computer wel of geen letter aan een tekst toe. Wanneer je een computerspel speelt, heb je al snel meer functies nodig.

Zachtjes sturen

In een racespel kan een wedstrijd gewonnen worden in de bochten, dan is het wel zo handig om een bocht op de juiste manier in te kunnen sturen. Met de huidige toetsenborden kun je een racewagen uiteraard ook naar links of rechts sturen, maar niet aangeven hoe hard er gestuurd moet worden. Daarom gebruiken veel pc gamers een controller of een stuur om op de computer te racen.

Een groepje Nederlandse gamers heeft nu de een toetsenbord bedacht dat registreert hoe hard je een toets indrukt. Met het toetsenbord de ‘Wooting One’ kun je een racewagen ook zachtjes een bocht in draaien.

Kickstarter

Het bedrijfje Wooting heeft een Kickstarter-project geopend, om geld in te zamelen voor de productie van het game-toetsenbord. Ze hebben in tot €30.000 euro nodig om de Wooting One op de markt te brengen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten