Eerste betaalde podcast 2013-10-10T14:33:55

Radio-dj's samen op één weblog

Grote peer2peer-servers platgelegd

Eerste betaalde podcast

Eerste betaalde podcast

Tot nu toe was het produceren van podcasts vooral vrijwilligerswerk. Veel mensen vroegen zich af hoe ze geld konden verdienen aan de nieuwe trend. De komieken van de Britse Ricky Gervais Show hebben de stap gewaagd en gaan nu voor het eerst geld vragen voor hun podcast.

Tot nu toe was het produceren van podcasts vooral vrijwilligerswerk. Veel mensen vroegen zich af hoe ze geld konden verdienen aan de nieuwe trend. De komieken van de Britse Ricky Gervais Show hebben de stap gewaagd en gaan nu voor het eerst geld vragen voor hun podcast.

De Ricky Gervais Show wordt gemaakt door de bekende Britse komieken Ricky Gervais, Steven Merchant en Karl Pilkington. Hun podcast-show staat consequent bovenaan de iTunes’ ranglijsten. De eerste twaalf afleveringen werden gesponsord door de Britse krant The Guardian en konden gratis worden gedownload via iTunes. Door het gigantische succes zullen de volgende twaalf afleveringen worden aangeboden via Audible.com en kunt u er alleen naar luisteren wanneer u voor de afleveringen betaalt. De overstap naar Audible.com is gemaakt omdat het niet mogelijk is om via iTunes podcasts te (ver)kopen. Een abonnement op de show kost $ 7 per maand. Voor dit bedrag krijgt u vier afleveringen van een half uur.

Het is voor de eerste keer dat iemand het aandurft om geld te vragen voor een podcast. Populaire podcasts zoals This Week in Tech kunnen gemaakt worden door donaties van luisteraars en de zelffinanciering van de maker(s). Andere shows zoals de Engadget-podcast worden betaald door het geld van adverteerders.

Veel podcast-makers zijn benieuwd naar het Gervais-experiment. Lukt het ze om mensen zo ver te krijgen dat ze betalen voor een radioshow op het internet? Mensen zijn bereid om voor muziek te betalen, maar podcasts werden tot nu toe altijd gratis aangeboden. Doordat de Ricky Gervais Show zo succesvol is, maken ze een goede kans om mensen over de streep te trekken. Indien het de drie komieken lukt dan zal er waarschijnlijk een stormloop komen van podcast-shows naar de Audible-website.  

U kunt een preview van de Ricky Gervais Show beluistern op de website RickyGervais.com.Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord