Eerste dag van de zomer Google Doodle

© CIDimport

Eerste dag van de zomer Google Doodle

Geplaatst: 21 juni 2013 - 05:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:46

Redactie ID.nl

Google viert vandaag de eerste dag van de zomer met een Doodle. In de geanimmeerde doodle zie je een aantal kinderen in het water staan. Het enige verschil met de realiteit is dat de kinderen in de doodle in een zomerse setting in het water staan.

De eerste dag van de zomer, als je naar buiten kijkt zou je het niet zeggen. Toch wordt het ook op de Nederlandse homepage met een doodle gevierd. De google doodle staat er al sinds 0:00 maar officieel begint de eerste dag van de zomer om 7:04 en is het de langste dag van het jaar.

Eerste dag van de zomer Google Doodle-16253927

© CIDimport

De doodle is ontworpen door de Duitser Christop Niemman, een illustrator, ontwerper en schrijver van een aantal (kinder)boeken. Google plaats wel vaker doodles om het begin van een jaargetijde te vieren maar niet elk jaar voor elk jaargetijde. Zo hebben we de lente-doodle dit jaar niet gezien.

Winter

Om praktische redenen begint de meteorlogische zomer op 1 juni op het noordelijk halfrond en op 1 december op het zuidelijk halfrond. In andere landen is het nu dus winter. Zo is onderstaande doodle te zien op de google homepages in Brazilië, Australië, Chili, Uruguay, Paraguay, Nieuw-Zeeland, Bolivia en  Argentinië. Winter is relatief want in Rio de Janeiro was het gisteren 27 graden.

Eerste dag van de zomer Google Doodle-16253930

© CIDimport

Meer jaargetijde google doodles vind je in dit overzicht op Websonic.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten