Eerste dag van de zomer Google Doodle 2013-11-04T15:35:36

NASA Mars foto van 1,3 miljard pixels

Ikea start webwinkel in Nederland

Eerste dag van de zomer Google Doodle

Eerste dag van de zomer Google Doodle

Google viert vandaag de eerste dag van de zomer met een Doodle. In de geanimmeerde doodle zie je een aantal kinderen in het water staan. Het enige verschil met de realiteit is dat de kinderen in de doodle in een zomerse setting in het water staan.

De eerste dag van de zomer, als je naar buiten kijkt zou je het niet zeggen. Toch wordt het ook op de Nederlandse homepage met een doodle gevierd. De google doodle staat er al sinds 0:00 maar officieel begint de eerste dag van de zomer om 7:04 en is het de langste dag van het jaar.

De doodle is ontworpen door de Duitser Christop Niemman, een illustrator, ontwerper en schrijver van een aantal (kinder)boeken. Google plaats wel vaker doodles om het begin van een jaargetijde te vieren maar niet elk jaar voor elk jaargetijde. Zo hebben we de lente-doodle dit jaar niet gezien.

Winter

Om praktische redenen begint de meteorlogische zomer op 1 juni op het noordelijk halfrond en op 1 december op het zuidelijk halfrond. In andere landen is het nu dus winter. Zo is onderstaande doodle te zien op de google homepages in Brazilië, Australië, Chili, Uruguay, Paraguay, Nieuw-Zeeland, Bolivia en  Argentinië. Winter is relatief want in Rio de Janeiro was het gisteren 27 graden.

Begin van de winter 2013

Meer jaargetijde google doodles vind je in dit overzicht op Websonic.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord