Eerste dode door zelfrijdende auto 2016-07-01T09:13:52

Krachtige Geforce GTX 1080 is voor serieuze gamers

Nieuwe Android heet Nougat

Eerste dode door zelfrijdende auto

Tesla-bestuurder rijdt bovenop vrachtwagen

Eerste dode door zelfrijdende auto

Voor het eerst is er iemand overleden door een ongeluk met een zelfrijdende auto. Een automobilist kwam op een Amerikaanse snelweg om het leven toen zijn Tesla Model S niet automatisch stopte en achter op een vrachtwagen botste.

Dat maakt automaker Tesla vandaag bekend in een blog, al gebeurde het ongeluk al begin mei.

Grotendeels autonoom

Tesla maakt auto's die grotendeels zelf rijden. Op de snelweg passen de auto's hun snelheid aan aan die van voorgangers, en kunnen de auto's zelf van baan wisselen. Die mogelijkheid werd vorig jaar aan de auto's toegevoegd door een software-update. De auto's kunnen nog niet helemaal zelf rijden; in de stad moet een bestuurder nog wel zijn handen aan het stuur houden.

Vrachtwagen

Bij het ongeluk botste de auto achterop een vrachtwagen die net afsloeg. De auto hoorde automatisch te remmen, maar deed dat niet. De Amerikaanse veiligheidsdienst heeft inmiddels een onderzoek ingesteld waaraan Tesla meewerkt. Het is nog niet zeker hoe het ongeluk precies kon gebeuren, maar waarschijnlijk konden de sensoren door de laaghangende zon niet goed zien wat de voorganger deed.

Eerste dode

Het is voor zover bekend de eerste keer dat er een dode valt met een auto die uit zichzelf zou moeten rijden. Tot nu toe zijn er wel kleine aanrijdinkjes geweest met onder andere de auto's van Google, maar daar bleef het bij blikschade.

Tesla is ondertussen ook het enige bedrijf waar gebruikers de zelfrijdende feature al kunnen gebruiken terwijl die nog in 'publieke b├Ęta' is. Dat betekent dat de software 'nog niet helemaal af is' en dat die nog steeds op eigen risico te gebruiken is. Dat lijkt ons niet zo'n fijne gedachte met 120 km/u...


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord