Eerste firewall voor Android beschikbaar

© CIDimport

Eerste firewall voor Android beschikbaar

Geplaatst: 4 mei 2011 - 10:53

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Hacker en onderzoeker Moxie Marlinspike heeft een geavanceerde firewall gemaakt voor Android die gratis te downloaden is.

Hacker en onderzoeker Moxie Marlinspike heeft een geavanceerde firewall gemaakt voor Android die gratis te downloaden is.Android ligt nu onder vuur door de locatiegegevens die het zou verzamelen. Met de Whisper Monitor firewall van Marlinspike kan de gebruiker zien wat er allemaal vanaf de smartphone wordt verstuurd. Zo kan men dus ook het versturen van locatiegegevens tegengaan. Gebruikers kunnen per app regels aangeven wat het wel en niet mag en er kan tevens een log-bestand worden aangemaakt om te connectie-activiteiten van een app bij te houden.Hoewel er statische firewall apps beschikbaar zijn voor rooted Android telefoons, is dit volgens de maker veel dynamischer en houdt het beter alle connecties bij die worden gelegd vanaf de telefoon.Voorlopig alleen voor Nexus

Whisper Monitor is nu alleen nog beschikbaar als een gratis download bij Whispercore (een gratis encryptie tool) dieenkel werkt op de Nexus S en Nexus One smartphone. Marlinkspike geeft echter aan dat hij werkt aan een versie die ook op andere apparaten werkt.

[Via: The Inquirer]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten