© CIDimport

Eerste jetpacks vanaf 2016 te koop

Geplaatst: 26 juni 2015 - 09:11

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:21

Redactie ID.nl

Mocht je nog ergens 150.000 dollar hebben liggen, dan kun je vanaf volgend jaar je eigen jetpack kopen. Beetje duur, maar voordeel is wel dat je dan nooit meer met de trein naar het werk hoeft. Ook files zijn verleden tijd.

Het Nieuw-Zeelandse Martin Aircraft maakt bekend dat de Martin Jetpack vanaf de tweede helft van 2016 te koop is. Het gevaarte wordt aangedreven door een benzinemotor met 200 pk en twee verticale propellers. De bestuurder heeft in beide handen een controller vast en stuurt de jetpack daarmee aan.

Parachute

Er wordt al 35 jaar aan de jetpack gewerkt. Het model dat te koop wordt aangeboden, haalt 74 kilometer per uur en kan zo'n half uur in de lucht blijven. Er kan een hoogte tot 1 kilometer mee gehaald worden. Tevens kan er tot 120 kilo mee getransporteerd worden. Er zit een parachute in voor het geval er iets mis mocht gaan.

Vanwege de hoge prijs verwacht Martin Aircraft niet dat iedereen er massaal voor naar de winkel rent. Voor reddingswerkers en ambulancepersoneel kan het echter een uitkomst zijn, zo zegt het bedrijf tegen persbureau Reuters.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten