Eerste phishing-site ontdekt voor gebruikers MSN

© CIDimport

Eerste phishing-site ontdekt voor gebruikers MSN

Geplaatst: 3 mei 2006 - 05:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:10

Redactie ID.nl

Het intelligence team van het bedrijf Fortinet heeft deze maand de waarschijnlijk eerste MSN phishing site ontdekt. MSN-ers worden daar verleid om hun gebruikersnaam en wachtwoord in te geven, zogenaamd om er achter te komen wie van hun contacten de gebruiker in kwestie heeft verwijderd uit de buddy list.

Eerste phishing-site ontdekt voor gebruikers MSN

Het intelligence team van het bedrijf Fortinet heeft deze maand de waarschijnlijk eerste MSN phishing site ontdekt. MSN-ers worden daar verleid om hun gebruikersnaam en wachtwoord in te geven, zogenaamd om er achter te komen wie van hun contacten de gebruiker in kwestie heeft verwijderd uit de buddy list. Zo’n tool bestaat niet; de site geeft alleen een error message en vraagt de gebruiker om de ingegeven gebruikersnaam en wachtwoord te controleren. Vervolgens worden de gegevens opgeslagen voor later gebruik door de sitebezitter. Het ziet er naar uit dat de makers van de site Instant Messaging-adressen aan het verzamelen voor een grootschalige lancering van een IM-worm.

Fortinet waarschuwt tevens voor spyware die is gericht op gebruikers van de webdienst MySpaces.com. De gebruikers denken gratis software te downloaden maar in realiteit worden ze opgezadeld met spyware.


Meer informatie

: Fortinet Malware Report

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten